2023-01-18 06:15Nyheter

Kompostnyheter! Granngården utökar sortimentet av varmkompost

Prunkande trädgård med hjälp av kompost.

Med en kompost är det enkelt att skapa sitt eget lilla kretslopp, vilket allt fler upptäcker. Granngården erbjuder flera olika alternativ för dig som vill kompostera året runt. Nu utökar butikskedjan sitt utbud av värmetåliga varmkompostbehållare.

Vad är bra med kompost?

Kompost ger möjligheten att förvandla mat- och trädgårdsavfall till värdefull jordförbättring som kan användas till egna odlingar. Komposten gör samtidigt stor nytta för mängder av insekter, maskar och mikroorganismer. Till och med igelkottar kan ha nytta av komposten eftersom det är ett perfekt gömställe för dem.

 – Det är så enkelt att återvinna avfall som  t.ex. grenar, löv, kaffesump och äggskal som man annars bara slänger. Dessutom är det superlätt att komma i gång med själva komposten, som i sin tur ger många fördelar, både för miljön och plånboken, säger Elena Wilskier, Kategorichef Trädgård.

Kompostera året runt med varmkompost

För dig som vill fylla kompostbehållaren med matavfall och animaliskt avfall, såsom fisk eller kött, krävs en isolerad varmkompostbehållare. På så vis håller du värme inne och skadedjur ute. Ska du enbart använda din kompost till trädgårdsavfall lämpar sig en kall variant bra.

 – Att varmkomposten är isolerad gör att du kan kompostera året runt! Den är perfekt för dig som vill starta säsongen tidigt, eller förlänga säsongen under vinterhalvåret, eftersom den kan hålla i gång nedbrytningsprocessen som annars stannar när det är för kallt, avslutar Elena Wilskier.

Kompostnyheter från Hasselfors.

Varmkompost – nyheter från Hasselfors

Utöver Granngårdens befintliga sortiment på kompost utökar kedjan nu utbudet av varmkompost med två värmetåliga modeller från Hasselfors. Båda är skadedjurssäkra, enkla att montera och smidiga att fylla på och tömma.Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Elena Wilskier
Kategorichef Trädgård
Elena Wilskier

Relaterad media