2012-09-12 07:00Pressmeddelande

Ännu en butik öppnas, denna gång i Falun


(2012-09-12) Intresset för trädgård, djur och natur ökar och dessa områden ligger Granngården varmt om hjärtat. Under hösten fortsätter en av landets äldsta butikskedjor sin stabila expansion och öppnar ännu en butik, denna gång i Falun.

När Granngården öppnar sin första butik i Falun, på handelsområdet Majoren, erbjuds faluborna ett komplett Granngården sortiment. Företaget bedömer intresset lika stort för trädgårds-, smådjurs- och hästprodukter som för konfektionsvaror, produkter till hus och hem och lantbruk och skog.

Renée Höglander är butikschef och har anställt fyra kollegor, alla med specialistkunskap inom Granngårdens olika produktområden – trädgård, djur och foder, lantbruk och skog samt hus och hem:
– Vi har en bredd i vårt sortiment som tilltalar många olika målgrupper och vi har en gedigen kunskap. Vi riktar oss till både privatpersoner och professionella, och allt fler upptäcker att vi har produkter för hela familjen. Våra rötter i det svenska lantbruket ger oss en unik kompetens inom växtodling och djurhållning. Förutom detta finns grillar, skor och stövlar samt maskiner och verktyg för trädgård och fritid.

2009 påbörjades ett arbete med ett nytt butikskoncept.
– Vi ville skapa ett nytt, modernt lättöverskådligt detaljhandelskoncept som attraherar kunderna. Vårt produktsortiment är brett och det ska vara enkelt att hitta produkterna man söker. Butikskonceptet har varit framgångsrikt. Under 2011 öppnade vi sex nya butiker och i år har vi fortsatt expansionen med bland annat nyetableringar i Karlstad, Kristianstad och nu Falun. Och fler är på gång, säger Håkan Eriksson, försäljningschef.
Butiken i Falun slår upp portarna torsdagen den 13 september. Mikael Nordin, VD, och Håkan Eriksson, försäljningschef kommer att vara i butiken på torsdag mellan kl 9-11.
För ytterligare information kontakta
Håkan Eriksson, försäljningschef, 040-31 32 35 eller hakan.eriksson@granngarden.se

Renée Höglander, butikschef Falun, 0727- 20 92 71 eller renee.hoglander@granngarden.se

För pressmaterial och bilder:
 

Sofia Ståhlros
, kommunikatör, 040-31 32 40 eller mailto:sofia.stahlros@ranngarden.se
Granngården är en rikstäckande butikskedja med ca 107 egna butiker i Sverige. Våra kunder kan även handla dygnet runt på granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 800 anställda som omsätter ca 2 miljarder kr. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård.
Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser.

Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.