2015-02-26 08:00Pressmeddelande

Bättre grovfoder förändrar utfodringen

null

Svenskt grovfoder håller allt högre kvalitet och innehåller mer energi. Därför behövs mer koncentrerade kraftfoder som tillgodoser alla behov redan vid låga givor, enligt foderexperten PG Åhäll.
– För att förbereda hästen för tävling är det viktigt att satsa på kvalitet i utfodringen när hästen vilar och utfodra havren separat och först när hästarna behöver ”snabb” energi. Med ett bra grovfoder och ett flexibelt kraftfoder kan du använda havren mer effektivt, säger PG Åhäll.
Stig H. Johansson, en av Sveriges mest framgångsrika travkuskar och tränare har under två år testat Granngårdens nya Elitfodersystem som är framtaget för att kunna anpassa foderstaten till varje hästs behov och tävlingsstatus oavsett disciplin.
– Det är viktigt att kunna individanpassa utfodringen och samtidigt se resultat. Jag fodrar för att träna och lägger till havre eller betfiber när det är dags för tävling. Resultatet märker jag eftersom hästarna är välmående och blanka i pälsen, säger Stig H. Johansson.
Basen i foderstaten utgörs av Granngården Elit Koncentrat som tillsammans med grovfoder av hög kvalitet ger hästen alla näringsämnen, vitaminer och mineraler som krävs för bra uppträning. Beroende på häst adderas sedan havre eller Betfiber Elit inför tävlingssäsongen.
– Fördelarna är att du kan variera foderstaten och få en högkvalitetsfoderstat med lågt havreinnehåll under träningen och sedan kan lägga in den högre växeln inför tävlingarna i de fall det behövs, säger PG Åhäll.

Granngårdens fodersystem har testats på både trav- och ridhästar på högsta nivå under två år. Per Gunnar Åhäll har ansvarat för utvecklingen och är även Granngårdens foderexpert.
Se filmen där Per Gunnar Åhäll förklarar Elit Koncentrat
Läs mer om Elit Koncentrat
här.

För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Ståhlros, kommunikatör Granngården, tel nr 040-31 32 40
sofia.stahlros@granngarden.se

Granngården är en rikstäckande butikskedja med 109 butiker i Sverige. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård. Våra kunder kan välja att handla i någon av våra 109 butiker, från Ystad i syd till Gällivare i norr. De kan även handla dygnet runt på www.granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 550 anställda som omsätter ca 1,6 miljarder kr. Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser. Grönare odling och gladare djur! 
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.