2021-08-20 06:00Pressmeddelande

Beräkna hästens foderstat hos Granngården

Hästar som äter.Foderstatsrådgivning hos Granngården.

En välbalanserad foderstat är A och O för hästens välmående. Att utgå från grovfodret är centralt för att optimera foderstaten efter varje hästs unika behov. Nu kan alla hästägare få hjälp att beräkna foderstat hos Granngården.

Granngården erbjuder ett komplett sortiment för häst och ryttare – allt från hästfoder, fodertillskott, stallinredning och utrustning till både häst och ryttare. Som i ett led att erbjuda hästkunden allt under ett och samma tak erbjuder Granngården nu foderstatsberäkning samt grovfoderanalys.

- Vi ser det som en unik möjlighet att kunna erbjuda våra kunder att välja foder utifrån specifika behov och preferenser, säger Karin Berglund, Nordisk affärsområdeschef på Granngården. Vårt sortiment på hästfoder är brett och det finns flera varumärken att välja bland. Därmed finns ett stort urval av olika foder att utgå ifrån i foderstatsberäkningen.

Höanalys i tre nivåer

Hästen är en gräsätare och grovfoder är därför det grundläggande fodret i hästens foderstat. Därför är det viktigt att veta näringsinnehållet i grovfodret. I samarbete med Eurofins erbjuder Granngården kundklubbspris på höanalyser. Det finns tre nivåer att välja på, beroende på vilket behov kunden har.

Grovfoderanalys oavsett ålder och aktivitetsnivå

Med en grovfoderanalys kan hästägaren, utifrån hästens behov och förutsättningar, komplettera foderstaten med exempelvis proteiner och mineraler. Det är viktigt att utöver grovfodrets näringsinnehåll även ta hänsyn till varje hästs individuella aktivitetsnivå, ålder och specifika situation.

- När ett sto är dräktigt eller en häst behöver sätta muskler, kan foderstaten exempelvis behöva kompletteras med mer proteiner. För att optimera fodergivan kan det vara bra att göra en foderstatsberäkning, säger Karin Berglund på Granngården. I en foderstatsberäkning utgår vi från grovfodrets näringsinnehåll och tar även med hästens individuella förutsättningar och behov.

Kostnadsfritt för kundklubbsmedlemmar

På granngården.se kan kunden enkelt skicka in en förfrågan om foderstatsrådgivning samt lämna information om hästens förutsättningar och behov. Foderstatsrådgivningen är kostnadsfri för Granngårdens befintliga kundkundsmedlemmar, och det går även lika bra att bli medlem i kundklubben samtidigt som kunden lämnar sina uppgifter.

- Vi är glada att kunna erbjuda foderstatsberäkning eftersom det underlättar att få en så anpassad foderstat som möjligt till varje häst. Precis som våra kunder är vi måna om hästarnas välmående och välbefinnande, avslutar Karin Berglund.


Ämnen: Häst

Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Karin Berglund
Affärsområdeschef Lantdjur
Karin Berglund