2021-12-21 10:50Pressmeddelande

Fler av Granngårdens butiker blir kontantfria 2022

Fotograf: Elias Gustafsson

Ökad säkerhet och mindre miljöpåverkan. 77 av Granngårdens butiker är idag redan kontantfria. Nästa år är det ytterligare 4 butiker som inte längre hanterar kontanter.

Under de senaste två åren har Granngården arbetat med att göra sina butiker kontantfria. Efter intern analys och lokal förankring hos respektive butikschef blir ytterligare 4 butiker kontantfria 1:a januari 2022.

Trygghet och minskad belastning på miljön

För kundernas och personalens trygghet blir 81 av Granngårdens totalt 108 butiker nu kontantfria. Elimineringen av kontanter är också en del i Granngårdens aktiva hållbarhetsarbete. Butikskedjan minskar transporter av kontanter till och från butikerna, som i sin tur minskar belastning på miljön.

– Risken för kontantrån eliminerar vi helt genom att ta bort kontanter, vilket bidrar till ökad säkerhet både för vår personal och våra kunder. Dessutom bidrar det till en bättre miljö genom minskade transporter, säger Olof Fransson, VD på Granngården.

Flera andra betalningsalternativ

Granngårdens kunder erbjuds istället flera andra betalningslösningar såsom kortbetalning, direktbetalning via internetbank, faktura eller delbetalning.

– Användandet av kontanter i våra butiker sjunker stadigt. Våra kunder betalar i allt större utsträckning med andra betalmedel som kreditkort, via faktura eller via Klarna, avslutar Olof.

Följande butiker är från 01/01/2022 även kontantfria:
Vilhelmina, Ljusdal, Torsby, Sunne


Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.