2021-06-03 06:00Pressmeddelande

Granngården är en del av Blomveckorna Från Sverige

Färgglada dahlior Från Sverige.

Under försommaren är det dags för Blomveckorna Från Sverige. 7-20 juni ger Granngården extra fokus till svenskodlade blommor och perenner som är ursprungsmärkta med Från Sverige. Målet är att förlänga planteringssäsongen och uppmärksamma fördelarna med närodlat.

- Att stödja lokala producenter och leverantörer ligger Granngården varmt om hjärtat, säger Andrea Johansson Hols, Kategorichef på Granngården. Vi ser även att fler av våra kunder efterfrågar närproducerat och i detta fall just svenskodlade blommor.

Målet med Blomveckorna Från Sverige är att fokusera på svenskodlade blommor och perenner. Det blir en extra push för att förlänga planteringssäsongen och visa kunderna Granngårdens stora bredd och utbud. Samtidigt som det ska vara enkelt för kunden att både hitta och välja Från Sverige-märka växter till rabatter, krukor och balkonger. Märket betyder att växten är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Hållbart med svenskodlade blommor och växter

- Vi jobbar året runt med att säkerställa svenskodlat utbud i våra butiker, fortsätter Andrea. Växter märkta med Från Sverige innebär att de håller längre eftersom de har kortare transporter till våra butiker. Svenskodlade blommor och växter är också anpassade för vårt svenska klimat vilket gör att de har lättare att trivas och frodas när de planteras hemma hos kunden.

Genom att köpa svenska växter med ursprungsmärkningen stödjer kunden svensk odling, hantverk och arbetstillfällen. De svenska odlarna och lantbrukarna tar alla ett omfattande miljöansvar och jobbar aktivt med att minska odlingens klimatpåverkan. Det finns också krav på att växterna är certifierade och kontrollerade av oberoende kontrollorgan.

Svenskodlade blommor och växter hos Granngården

Granngården erbjuder många svenskodlade blommor och växter under sommarhalvåret. Några av dem är t.ex. Dahlia, Petunia, Stjärnöga och Pelargoner. Dessutom många ätbara växter i form av kryddor och grönsaksplantor. Under Blomveckorna v.23 och v.24 kommer Granngården lyfta fram blommor och växter märkta med Från Sverige lite extra.

Om Från Sverige

Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. I Från Sverige ingår även Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Märkena liknar varandra och är tydligt blågula. De gör det enklare för dig att hitta mat, dryck och växter som producerats i Sverige och lever upp till de kriterier som krävs för att vara godkänd: Odlat eller fött och uppfött, förädlat och förpackat i Sverige.


Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Andrea Johansson Hols
Kategorichef Trädgård
Andrea Johansson Hols

Relaterade länkar