2015-08-03 07:30Pressmeddelande

Granngården arrangerar hönsbytardag i Kungsbacka

Trenden att skaffa höns fortsätter att växa och efter fullbokade hönskurser tidigare i år arrangerar Granngården i Kungsbacka sin första egna hönsbytardag lördagen den 29 augusti.
– Det är väldigt roligt att intresset för höns är så stort här i Kungsbacka. Med vår hönsbytardag hoppas vi att fler ska få chans att hitta nya fina höns, knyta kontakter och samtidigt lära sig något nytt, säger Marita Börjesson, butikschef Granngården Kungsbacka.
Både uppfödare och allmänheten kan delta på Granngårdens hönsbytardag där man träffas för att köpa och sälja höns av olika sorter.
Marielle Johansson har hållit hönskurser i samarbete med Granngården och är sedan länge en mycket engagerad hönsägare i Kungsbacka. Här är Marielles tips på vad du bör tänka på när du skaffar höns:
Fakta Granngårdens hönsbytardag:
Var: Parkeringen vid Granngården i Kungsbacka.
När: Lördagen den 29 augusti mellan klockan 9:00 och 15:00. 
Kostnad: 30 kr per plats. Egna bord, stolar och eventuellt parasoll medtages. Kom i god tid innan allmänheten kommer.
Anmälan om deltagande (senast 7/8) mejlas till: marita.borjesson@granngarden.se
Frågor om hönsdagarna, kontakta Granngården Kungsbacka, tel nr 0300-55480.
Mer information:
Se fler tips från hönsexperten.
Tips på hur du bygger ditt eget hönshus.
Läs mer om Jordbruksverkets regler.
För mer information, vänligen kontakta:
Marita Börjesson, butikschef Granngården Kungsbacka, tel nr 0300- 55 481
marita.borjesson@granngarden.se

Sofia Ståhlros, kommunikatör Granngården, tel nr 040-31 32 40
sofia.stahlros@granngarden.se
Granngården är en rikstäckande butikskedja med 109 butiker i Sverige. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård. Våra kunder kan välja att handla i någon av våra 109 butiker, från Ystad i syd till Gällivare i norr. De kan även handla dygnet runt på www.granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 550 anställda som omsätter ca 1,6 miljarder kr. Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser. Grönare odling och gladare djur! 


Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.