2018-06-01 08:00Pressmeddelande

Granngården ensamma på marknaden om Svanenmärkt grillkol och briketter

null

- Granngården väljer Svanenmärkt grillkol och briketter för att kunna säkerställa att vi inte bidrar till mer skövling av regnskog säger Jonas Person, ansvarig inköpare på Granngården.
Varje år köper svenskarna runt 10 miljoner påsar grillkol och briketter, vilket motsvarar ungefär 23 000 ton. Det många inte är medvetna om är att mycket av den kol som säljs på marknaden kommer från illegalt skövlade skogar i tropiska regioner.
Grillkolen som säljs på Granngården är certifierad enligt Nordisk Miljömärkning. Den är dessutom FSC-märkt vilket innebär att trävirket är spårbart; det skördas i europeiska välskötta skogar där man aldrig skördar mer än tillväxten.
Hela produktionsprocessen är kvalitetssäkrad utifrån DNV-normen. Grillkolen innehåller inget kemiskt behandlat trä eller fossila mineraler så som brunkol eller stenkol. Detta ger en ren, lättantändlig produkt med långvarig glödtid och jämn glödbädd.
Den humana aspekten är lika viktig, menar Jonas. Svanenmärkningen ställer krav på tillverkaren att följa FN:s Global Compact och FN:s barnkonvention. Dessutom ställer FCS och PEFC sociala krav. – Vi ska kunna grilla och njuta av maten samtidigt som vi vet att vi inte gör världen till en sämre plats.
Idag är Granngården den enda butikskedjan i Sverige som erbjuder Svanenmärkt grillkol - Med detta initiativ hoppas vi hjälpa konsumenter att göra ett bättre val, genom att uppmärksamma illegal träkolshandel och erbjuda ett etiskt och klimatsmart alternativ, avslutar Jonas.
Granngårdens grillkol och grillbriketter säljs i storsäckar om 10 kg och finns att köpa i deras 112 butiker runt om i landet.
För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Ståhlros, Marknadsansvarig Granngården
E-post: sofia.stahlros@granngarden.se
Telefon: 040-313240
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 112 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 800 anställda och en omsättning på cirka 2 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.