2022-10-28 13:04Pressmeddelande

Granngården får ny Landschef/VD

Martina Axèll tillträder som Granngårdens nya VD.

Martina Axèll från Helsingborg är anställd som Granngårdens nya Landschef/VD. Martina kommer tillträda 1 maj 2023 och kommer närmast från en roll som verkställande direktör hos golvföretaget Unilin Nordic AB. Tidigare har hon också haft flera centrala positioner hos IKEA och varit kommersiell direktör hos kontorsmöbel-kedjan AJ Gruppen.  

Martina har bred detaljhandelskompetens längs hela värdekedjan, tillika toppledarerfarenhet från industriella varumärken med goda resultat. Vi är övertygade om att Martinas profil kommer passa väl in hos Granngården i den fas vi nu går in i, säger Trond Fidje, koncerndirektör för Detaljhandel Norden i Felleskjöpet Agri och styrelseordförande för Granngården AB. 

Martina bor i, och kommer från Skåne. Hon är en dedikerad ryttare med stort hästintresse och har varit en lojal Granngårdenkund i många år. Hon motiveras av resultatorienterat förändringsarbete och tilltalas av Granngårdens möjligheter och den jordnära profilen, som hon menar tillför ett hållbart mervärde för affären. 

Jag känner mig otroligt priviligierad att ha fått möjligheten att leda ett företag med så starka värderingar, och en önskan att göra skillnad, som Granngården. Retail befinner sig i en spännande fas med många förändringar och ändrat kundbeteende som driver på utvecklingen i hög takt. Det är väldigt inspirerande att tillsammans med alla på Granngården vara en drivande faktor i den processen, säger Martina Axèll. 

Det blev i augusti i år klart att tidigare Landschef/VD för Granngården, Olof Fransson, skulle sluta och och överlät ledningen i företaget till nya krafter. Sedan dess har Trond Fidje gått in som interim ledare, samtidigt som det omedelbart startades en rekryteringsprocess. 

Till denna viktiga roll har Granngården och Felleskjöpet Agri använt en extern rekryteringspartner som både har genomfört ett generellt/öppet ansökningsförfarande samt executive search, på den svenska marknaden. Det har varit en lång och omfattande process för att säkra den rätta kandidaten för den situation Granngården befinner sig i, och för att säkra lönsam tillväxt i morgondagens krävande marknad.  

– Vi är otroligt glada för att Martina tackat ja till detta jobb. Med hennes solida erfarenhet och goda ledaregenskaper är vi trygga med att Granngården är i goda händer framöver, avslutar Trond Fidje.  Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Trond Fidje