2021-10-07 10:10Pressmeddelande

Granngården hyllar husdjuren i Fotografiskas ”The Pet Show”

Hund och katt i resväska.Foto: Kári Björn. En del av The Pet Show på Fotografiska Stockholm.

Hand mot tass, hud mot päls. Människa och husdjur porträtteras i ett oskiljaktigt band. Granngården är stolt utställningspartner till Fotografiskas The Pet Show 22 oktober 2021 – 13 februari 2022.

- The Pet Show är en hyllning till husdjuren och deras närvaro i konst och populärkultur, säger Katinka Hollenberg, Head of Partnerships på Fotografiska. Med 27 konstnärer och fler än 140 verk låter vi husdjuren sättas på en piedestal och betraktas från alla möjliga perspektiv; som följeslagare, statussymboler i människovärlden, vänner och älskade familjemedlemmar eller som konstverk.

The Pet Show är både fylld med humor och kärlek och kommer visas i Fotografiska muséets lokaler i Stockholm under hösten och vintern. Utställningen kommer även gå att besöka digitalt för den som inte har möjlighet att ta sig till huvudstaden.

Husdjur hyllas genom tiderna

För konstnärer har de fyrbenta vännerna inte alltid varit trofasta följeslagare. I klassiska konstverk där husdjur porträtteras bär de ofta olika slags symboler. Status, makt, lojalitet eller kärlek. I den samtida fotokonsten är bilden och användandet av husdjur varierad.

- Husdjur har gått från att porträtteras genom dokumentära fotografier till arrangerade porträtt, till tusentals på tusentals fotografier och videoklipp av de roligaste, sötaste och mest galna husdjuren på olika sociala medier, fortsätter Katinka Hollenberg.

Den här utställningen hyllar husdjuren och deras närvaro i samtida visuell kultur.

- Husdjursägare är alltid väldigt engagerade när det kommer till sina djur. Och vi ser de här trenderna även hos våra kunder. De älskar att dela roliga videoklipp och söta bilder på deras djur i våra sociala kanaler, Lena Hillstedt, Marknadschef på Granngården.

Med husdjur blir allt så mycket bättre. Ett ömsesidigt fördelaktigt och dynamiskt förhållande som anses vara avgörande för hälsan och välbefinnande för både människa och djur.

- Det var en självklarhet att gå in i det här samarbetet, fortsätter Lena Hillstedt. Utöver att det är en magisk utställning kommer våra kunder kunna ta del av unika erbjudanden under perioden. Och vi hoppas såklart att fler husdjursägare och djurvänner som besöker utställningen får upp ögonen för Granngården.

- Vi är glada att ha Granngården med oss. Deras kunskap och kärlek för husdjur rimmar väl med både The Pet Show och Fotografiska, avslutar Katinka Hollenberg.

Om fotografiska
Fotografiska en av världens största samlingsplatser för fotografi och en av Sveriges mest populära turistmål. Med vision om att ständigt ”Inspiring a more conscious world” och bidra till samhällsdebatten genom att ställa ut fotografi som skapar engagemang och riktar fokus mot viktiga frågor som behöver luftas. Fotografiska lockar årligen över 500 000 besökare.


Ämnen: Djur

Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.