2019-02-05 14:53Pressmeddelande

Granngården i unika samarbeten med Hasselfors och Nelson Garden

null

Granngården erbjuder sedan tidigare ett stort utbud av populära fröer och specialjordar. Nytt för i år är en unik tomat- och chilikollektion från Lord Nelson och en KRAV-märkt tomat & chilijord från Hasselfors och som dessutom är helt vegetabilisk och därmed anpassad för vegansk odling.
Intresset för hemmaodlat ökar i takt med att allt fler upptäcker odlingsglädjen. I förlängningen till att fler vill odla hållbart ser vi även efterfrågan på unika och mer nischade fröer och jordar, säger Elena Wilskier, ansvarig kategorichef på Granngården.
Det är med stor glädje Granngården presenterar årets odlingsnyheter och samarbetet med Hasselfors och Nelson Garden. Förodlingssäsongen har startat och det är nu tid för att sätta frön för bästa resultat framåt våren.
Frökollektionen innehåller totalt 42 sorter av chili och tomat där 10 av dem är noga utvalda av och exklusiva för Granngården. Här hittar den odlingsintresserade allt från klassisk tomat, bifftomat, körsbärstomat till plommontomat, busktomat och ampeltomat. Tomaterna är smakrika, färgglada, i varierade former och storlekar. De passar dessutom både för köks- och balkongodling – även vidare ut i trädgårdslandet. I chilisortimentet erbjuds små och större frukter med härliga aromatiska smaker, både mildare och med mer hetta. Kollektionen innehåller olika sorter som vid mognad ger ett fyrverkeri av vackra färger. De är perfekta att odla i växthus eller ute i skyddat läge.
Tio av frösorterna är noga utvalda av oss och säljs exklusivt på Granngården, fortsätter Elena Wilskier. Vi erbjuder nu en komplett tomat- och chilikollektion som med lite kärlek ger fantastiska frukter och stor odlingsglädje!
Tomat & chilijorden 100% naturlig, är vegetabilisk gödslad och passar utmärkt för ekologisk odling i krukor eller växtbäddar på varma, skyddande platser. Den är speciellt framtagen för att passa tomat- och chilisticklingar, men går även att använda till andra grönsaker. 
I Granngårdens sortiment finns allt för att komma igång med förodlingen: fröer, odlingstillbehör som drivbänkar och drivhus, miniväxthus, växtbelysning och jord. Välkommen att handla i någon av Granngårdens 111 butiker runt om i landet eller på granngården.se, där du även hittar odlingstips
Frösorter som är noga utvalda av Granngården
Tomat: Golden Pearl F1, Ramino F1, Gartenperle, Sweet Casady, Vintage Wine, Canestrino,
Chili: Sumher F1, Hot Pot, Omnicolor, Ardito F1
För mer information, vänligen kontakta:
Lena Hillstedt, Marknadschef Granngården
E-post: lena.hillstedt@granngarden.se
Telefon: 040-31 32 60
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 111 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 800 anställda och en omsättning på cirka 2 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.