2016-04-15 15:00Pressmeddelande

Granngården lanserar Grannhjälpen, tjänsten som ger mer tid över till annat.

null

Grannhjälpen är en tjänst som hjälper till med en del av de mindre roliga sysslorna det innebär att ha en trädgård (såsom installation, reparation och förvaring av trädgårdsmaskiner). Med ett rikstäckande serviceteam bestående av utbildade tekniker vill Granngården kunna hjälpa trädgårdsfantaster över hela landet att tillfullo njuta av sina trädgårdar.  
Trädgårdsintresset ökar för varje år, och många drömmer om ett jordnära liv med en fin trädgård. Den tekniska utvecklingen ger oss fler och fler hjälpmedel och maskiner som förenklar arbetet i trädgården. Om man kan få dem att fungera på rätt sätt förstås.
- Många är vi som drömt om den där hjälpsamma grannen som man kan fråga om råd när vi väl står där med vår nyinköpta robotgräsklippare och bläddrar i installationsguiden. Det är den positionen vi vill fylla med vår nya tjänst Grannhjälpen, säger Per Sigvardsson, VD Granngården.
Grannhjälpen, som lanseras under våren 2016, erbjuder till en början hjälp med installation av robotgräsklippare där behovet är extra stort. I synnerhet då försäljningen ökat med 200% i Granngårdens butiker, bara under 2015. Till hösten erbjuds även förvaring, felsökning och reparation av övriga maskiner (såsom t ex motorsågar, trimmers, åkgräsklippare och trädgårdstraktorer). 
- När en trädgårdsmaskin går sönder är det vanligaste felet att den installerats eller förvarats på fel sätt, ett problem som vi nu hjälper till att lösa, säger Johan Lindqvist, Kategorichef trädgård Granngården.
Serviceteam
Tjänsten grundas på nio olika serviceenheter som med Granngårdens 109 rikstäckande butiker som bas ska täcka hela landet. 
Läs mer på granngarden.se/grannhjalpen. 
Vi vill med våra 109 butiker runt om i Sverige och med vår e-handel inspirera och underlätta för dig som vill leva ett Jordnära liv. Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och är rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vi är den kunniga och hjälpsamma grannen som vill underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö och vår distributionscentral finns i Jönköping. Granngården har cirka 550 anställda. Omsättningen är cirka 1,8 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.