2024-03-27 06:00Pressmeddelande

Granngården lanserar nytt kommunikationskoncept med BBDO som strategisk kreativ partner

Kvinna plockar upp potatis ur jordenKänn dig bäst på jorden

Det blev BBDO som vann Granngårdens förtroende när det nya varumärkesarbetet startade hösten 2023. Uppdraget omfattade ett helhetsgrepp från grundläggande insikt och en ny varumärkesplattform, till skapandet av ett långsiktigt kommunikationskoncept.

– Vi har letat efter en gedigen partner som under samlad flagg kan hjälpa oss med flera av de kommunikativa utmaningar som vi har identifierat. Genom ett nära samarbete med BBDO har vi lyckats sätta en väg framåt för Granngårdens kommunikativa arbete. I processen la vi extra mycket kraft på att hitta den grundläggande insikten för konceptet. För oss är det nyckeln till äkta, effektiv kommunikation, säger Jenny Maltesson, marknadschef på Granngården.

Det nya konceptet ”Känn dig bäst på jorden” kommunicerar insikten om att när vi människor tar hand om något, så tar vi hand om oss själva.

– Granngårdens erbjudande ligger så nära människans natur – vi vill gärna ta hand om någonting och det är därför vi skaffar husdjur och trädgårdar. Det är dessutom i naturen vi mår som bäst – särskilt med tanke på dagens hyperdigitala samhälle, där man nästan glömt bort att vi också är en del av naturen, säger Lars Friberg, head of strategy and growth på BBDO.

”Känn dig bäst på jorden” körs i tv, online, print, butik och radio från vecka 13.

Filmerna har tagits fram tillsammans med Aspekt där Linnéa Bergman stått för regin. Radio har producerats av Andy Lundgren på Ljudateljén. Publicis är vald partner för media.


Om Granngården

Sedan 1880 har vi på Granngården vetat att alla mår bra när vi får växter och djur att må bra. För att ta hand om dem är att ta hand om sig själv. Vi hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du produkter och tjänster av hög kvalitet, klocka råd och massor av inspiration – så att du får de bästa förutsättningarna att ta hand om dina växter och djur. Välkommen ut till våra butiker eller besök e-handeln på granngarden.se.


Kontaktpersoner

Jenny Maltesson
Marknadschef
Jenny Maltesson