2022-03-08 07:00Pressmeddelande

Granngården och Get the Gallop gör hästkollektion: ALMA

Häst med träns från hästkollektionen ALMA.

ALMA hästkollektion är för hästen och naturen, och består av produkter som är skapade med hållbar design och naturvänliga material. ALMA säljs bara hos Granngården.

ALMA hästkollektion – bara hos Granngården

ALMA hästkollektion är unik framtagen för Granngården och består idag av schabrak, ulltäcke, ländtäcke, ullfilt, grimma och lädergrimma för hästen. Bakom ALMA står Get the Gallop och Granngården.

Hållbara material och schysst produktion

Idag finns det inte många självklara hållbara val för hästälskaren. ALMA’s miljö- och kvalitetstänk börjar däremot redan vid designbordet.

– Det finns en efterfrågan från våra häst- och ryttarkunder om produkter som håller länge. Både när det kommer till färg och form, men även i kvalité och långsiktighet för material och produktion, säger Caroline Gyllenberg, Kategorichef Häst på Granngården.

Vegetabiliskt garvat läder, återvunnen polyester och biologiskt nedbrytbara naturmaterial som ull och ekologisk bomull. Alla produkter i kollektionen är väl genomtänkta och designade för att kunna leva länge. Både utifrån kvalitet, passform och färgval.

– De här produkterna går inte ur tid, vi har valt en skandinavisk stilren design som ska kunna tilltala de flesta ryttare och hästägare, säger Anna Axenbjer Produktion- och Hållbarhetschef på Get the Gallop.

ALMA hästkollektion är producerad i en kontrollerad miljö med certifikat som Ökotex 100, Ökotex 1000 och Global Textile Standard.

– Namnet Alma står för mild, själ och junfru. Och Äpple! Vi tycker det står för något hästar och natur behöver mer av: omtanke och välmening för det vi bryr oss om, avslutar Caroline Kanekrans, VD på Get the Gallop.

ALMA hästkollektion säljs nu på granngården.se och i Granngårdens butiker runt om i landet.

Om Get The Gallop
Get the Gallop är ett nyskapande designmärke från Sverige grundat av bland annat Lisen Bratt Fredricson. Med produkter som Hay Bag väskor, hajtandspannband och ullfiltar har de skapat en plats för ny hållbar design inspirerad av klassiker från hästvärlden.  Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.