2022-10-06 05:00Pressmeddelande

Granngården söker studenter i samarbete med Sustainalink

Trädgårdssortiment hos Granngården.Samarbetet har under 2022 påverkat Granngårdens rumsbeskrivning positivt.

Granngården är inte klimat- och hållbarhetsfrågor någon trend. Det har funnits länge i kedjans arv. Och här tror man på framtiden. För att lära känna och stötta nya talanger, som brinner för miljö och hållbarhet, inleder Granngården nu ett samarbete med organisationen Sustainalink (fd Miljöbron Skåne).

Vi har ett gemensamt ansvar att agera hållbart, säger Julia Wright, Miljö- och hållbarhetscontroller på Granngården. Oavsett om det gäller miljö eller social hållbarhet vill vi dela vårt arv och kunskap samtidigt som vi ser stor potential att utveckla vår verksamhet med hjälp av drivna och nytänkande studenter.

Flera kommande hållbara projekt under 2023

Sustainalink kommer organisera eller koordinera flera projekt mellan Granngården och studenter från universitet och högskolor under 2023. Projekten berör alla miljö, social eller hållbar utveckling och genomförs antingen i ett enskilt uppdrag, som en praktikplats eller ett examensarbete.

De här studenterna brinner för att hjälpa oss utveckas och få nya perspektiv på våra processer. Och vi ger dem en möjlighet att applicera sina kunskaper på något verkligt! Det känns väldigt bra att kunna stötta en viktig organisation som hjälper unga ta steget in i arbetslivet, fortsätter Julia Wright.

Smygstart under 2022 – resulterat i mer hållbara val

Redan under våren 2022 har Granngården och Sustainalink genomfört ett testprojekt tillsammans med två studenter från Lunds universitet. Projektet resulterade i en lång rapport med förslag på hur kedjan kan göra sin rumsbeskrivning, vid nyetableringar och renoveringar av butiker, mer hållbar. Rapporten har i sin tur resulterat i flera konkreta justeringar i rumsbeskrivningen för att välja mer hållbara produkter och material; bland annat mer miljömärkt målarfärg och energieffektiv belysning. Dessutom har det bidragit till Granngårdens kunskap om nya innovativa material att hålla koll på i framtiden.

Just nu jobbar vi på att ta fram spännande och lärorika projekt som berör våra hjärtefrågor, så att vi får många sökande studenter från Sustainalink till de kommande projekten under 2023, avlutar Julia Wright.

Följande projekt går att söka för studenter redan nu:

Om Sustainalink (fd Miljöbron Skåne)
Sustainalink gör hållbar samverkan möjligt. Vi driver projekt där universitetsstudenter löser hållbarhetsutmaningar som privata och offentliga aktörer står inför. Men för problemlösning och innovation krävs en bredd av kompetenser. Sustainalink (tidigare Miljöbron Skåne) driver därför hållbarhetsprojekt för studenter från många olika utbildningar och har ett nära samarbeten med Lunds universitet, Högskolan Kristianstad och Malmö universitet Fakulteten för Teknik och samhälle. Med studenternas kompetens, nya ögon och innovativa tankesätt får verksamheter en unik möjlighet till kompetensutveckling och nya lösningar för att kunna utvecklas. Sustainalink är även en väg för studenter som vill testa sina kunskaper, vässa sina förmågor och skapa verklig förändring för ett mer hållbart näringsliv.Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.