2018-09-25 08:00Pressmeddelande

Granngården utökar sin foderfamilj med valpfoder

null

Rätt näring och innehåll är avgörande för valpens utveckling och tillväxt. Att ge sin hundvalp ett foder som är speciellt anpassat den första tiden i livet är därför otroligt viktigt, säger Camilla Lantz kategorichef husdjur.
Granngården har sedan tidigare en uppskattad foderfamilj för alla hundraser och storlekar. I serien hittar man bland annat spannmålsfritt foder och premiumfoder. Dessutom ingår foder för äldre och känsliga hundar. Nu kompletteras familjen med ett komplett, högkvalitativt helfoder för valpar.
-          Vi har en stor efterfrågan på valpfoder i kedjan, som vi även ser ökar. Det är väldigt roligt att nu kunna erbjuda Granngårdens foderserie även under hundens första tid i livet, säger Camilla.
Förra året kompletterades serien med ett seniorfoder. Med det nya valpfodret erbjuder nu Granngården högkvalitativt foder genom hundens hela livscykel.
Precis som övrig hundmat i Granngårdens serie produceras även valpfodret i Sverige av högkvalitativa råvaror. Det är helt fritt från konstgjorda smak-, färgämnen och konserveringsmedel.
-          Vi lägger stor vikt vid att fodret ska vara svenskproducerat så att vi kan säkerställa kvalitet i produktionsprocessen, säger Camilla.
Till stor del består fodret av animaliskt protein från kyckling och kolhydrater i form av fullkornsvete, majs och ris, vilket bidrar till den höga smakligheten. Receptet inkluderar Fructo-oligosackarider (FOS) som har en positiv inverkan på matsmältningen, medan fettsyror som Omega-3 och Omega-6 ger valpen frisk hud och fin päls från start.
-          Samtliga råvaror är noggrant sammansatta för att täcka valpens dagliga näringsbehov, och passar även utmärkt att ge till digivande och dräktiga tikar, avslutar Camilla Lantz.
Granngårdens valpfoder säljs i säck om 10 kg och finns nu att handla i butik och på granngården.se.
För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Ståhlros, Marknadsansvarig Granngården
E-post: sofia.stahlros@granngarden.se
Telefon: 040-313240
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 111 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 800 anställda och en omsättning på cirka 2 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.