2017-05-19 08:00Pressmeddelande

Granngårdens årliga elevstipendium för en levande landsbygd

Granngården delar för femte gången ut sitt stipendium till studenter på naturbruksgymnasium runt om i Sverige. Intresset för Granngårdens stipendium har ökat stort, i starten delades det ut till 20 skolor – i år deltar 28 skolor landet runt. Förhoppningarna är givetvis att fler naturbruksgymnasium ansluter sig framöver.
Stipendiet delas ut på examensdagen till de elever som särskilt utmärkt sig utifrån skolans kriterier. För att stötta det delade intresset för odling och djur består prissumman av ett presentkort på 1 000 kr som kan användas i någon av Granngårdens 111 butiker.
– Vi får ett mycket positivt mottagande från både skolor och elever. För Granngården är det viktigt att sprida kunskap och inspiration om odling, djur och natur. Med vårt stipendium vill vi uppmuntra studenter som vill leva det jordnära livet, säger Lena Hillstedt, Marknadschef på Granngården.
På Granngården tror och hoppas man att intresset kommer att öka i takt med att efterfrågan på närodlat och närproducerat blir större.
– På Granngården vill vi vara en inspirationskälla för alla som vill leva närmare naturen. Med vårt stipendium hoppas vi kunna bidra till att fler upptäcker naturbruksutbildningarna och att fler inser hur viktig den svenska landsbygden är, avslutar Lena.
Följande skolor kommer att dela ut stipendiet i år:
För mer information, vänligen kontakta:
Lena Hillstedt, Marknadschef Granngården
E-post: lena.hillstedt@granngarden.se
Telefon: 040-31 32 60
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 111 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 550 anställda och en omsättning på cirka 1,8 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.