2013-05-06 13:00Pressmeddelande

Granngårdens elevstipendium för en levande landsbygd tillbaka

null


I fjol delade Granngården för första gången ut sitt stipendium till studenter på naturbruksgymnasium runt om i Sverige. Stipendiet blev en succé och för Granngården är det självklart att återigen premiera ett tjugotal elever som särskilt utmärkt sig. Prissumman på sammanlagt 3000 kronor kommer att delas ut på examensdagen.
– Vi fick ett mycket positivt mottagande förra året från både skolor och elever. För Granngården är det enormt viktigt att hålla den svenska landsbygden levande och med vårt stipendium vill vi uppmuntra studenter som bidrar till detta, säger Lena Hillstedt, marknadschef på Granngården.
Enligt skolverket har andelen elever som söker till naturbruksgymnasium minskat något. På Granngården tror och hoppas man dock att intresset kommer att öka i takt med att efterfrågan på närodlat och närproducerat blir större.
– På Granngården vill vi vara en inspirationskälla för alla som vill leva närmare naturen. Med vårt stipendium hoppas vi kunna bidra till att fler upptäcker naturbruksutbildningarna och att fler inser hur viktig den svenska landsbygden är.
Granngården är en butikskedja med 109 butiker runt om i Sverige. Företaget vänder sig till alla som arbetar med djurhållning och lantbruk samt till trädgårdsintresserade via butiker, postorder och e-handel. Företaget har en omsättning 1,6 miljarder. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Bilderna får endast användas i anslutning till Granngårdens stipendium. Fotografens namn måste anges. För mer information kontakta Lena Hillstedt på lena.hillstedt@granngarden.se eller 040-31 32 60.

Följande skolor kommer att dela ut stipendiet i år:

Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda, Examensdag 26 april

Naturbruksgymnasiet Dingle, Dingle, Examensdag 26 april

Nordvikskolan Naturbruksgymnasiet Västernorrland, Noraström, Examensdag 8 majBollerups Lantbruksinstitut, Naturbruksgymnasium, Tomelilla, Examensdag 31 maj

Forshagaakademin, Forshaga, Examensdag 31 maj

Berga Naturbruksgymnasium, Västerhaninge, Examensdag 17 maj

Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila, Examensdag 8 maj

Skedomskolan, Naturbruksgymnasiet Västernorrland, Sollefteå, Examensdag 8 maj

Uddetorp Naturbruk, Skara, Examensdag 8 maj

Ryssbygymnasiet, Ryssby, Examensdag 5 juni

Naturbruksgymnasiet i Osby, Osby, Examensdag 5 juni

Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium, Sala, Examensdag 5 juni

Plönningegymnasiet, Halmstad, Examensdag 5 juni

Kvinnerstaskolan, Örebro, Examensdag 7 juni

Grans Naturbruksskola, Öjebyn, Examensdag 8 juni

Stora Segerstad, Värnamo Naturbruksgymnasium, Värnamo,  Examensdag 12 juni

Vretagymnasiet, Vretakloster, Examensdag 13 juni

Nils Holgerssongymnasiet, Skurup,  Examensdag 14 juni

Kalix naturbruksgymnasium, Kalix,  Examensdag 14 juni

Tenhults Naturbruksgymnasium, Tenhult, Examensdag 14 juni

Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk, Tystberga, Examensdag 14 juni

Himmelstadlundsgymnasiet, Norrköping, Examensdag 14 juni


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.