2014-05-08 10:00Pressmeddelande

Granngårdens elevstipendium – håll den svenska landsbygden levande

I fjol delade Granngården för andra gången ut sitt stipendium till studenter på naturbruksgymnasium runt om i Sverige. Stipendiet har blivit en succé och för Granngården är det självklart att återigen premiera ett tjugotal elever som särskilt utmärkt sig. Prissumman på sammanlagt 3000 kronor per elev kommer att delas ut på examensdagen.
– Vi fick ett mycket positivt mottagande förra året från både skolor och elever. För Granngården är det enormt viktigt att hålla den svenska landsbygden levande och med vårt stipendium vill vi uppmuntra studenter som bidrar till detta, säger Lena Hillstedt, Marknadschef på Granngården.
Enligt skolverket har andelen elever som söker till naturbruksgymnasium minskat något. På Granngården tror och hoppas man dock att intresset kommer att öka i takt med att efterfrågan på närodlat och närproducerat blir större.
– Granngården vill vara en inspirationskälla för alla som vill leva närmare naturen. Med vårt stipendium hoppas vi kunna bidra till att fler upptäcker naturbruksutbildningarna och att fler inser hur viktig den svenska landsbygden är, avslutar Lena.
Bilderna får endast användas i anslutning till Granngårdens stipendium. Fotografens namn måste anges.
Följande gymnasium och examensdagar gäller:

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Hillstedt, Marknadschef Granngården
E-post: lena.hillstedt@granngarden.se
Telefon: 040-31 32 60
Granngården är en riksomfattande butikskedja med 109 butiker runt om i Sverige. Under ett och samma tak hittar du som är djur- och trädgårdsintresserad eller villaägare ett brett sortiment. Vår försäljning sker genom butiker, postorder och e-handel. Våra rötter i det svenska lantbruket ger oss en unik kompetens inom växtodling och djurhållning. Kunskap som vi gärna delar med oss av.


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.