2014-02-03 08:00Pressmeddelande

Granngårdens framgångsmagasin Grannliv fyller 5 år!

Samtidigt som man passerat tre miljoner tryckta tidningar firar Granngårdens magasin Grannliv femårsjubileum.
– Det känns fantastiskt roligt! Framför allt eftersom vi hela tiden får en tillströmning av nya läsare och prenumeranter som upptäcker och uppskattar Grannliv och vad vi på Granngården kan erbjuda, säger ansvarig utgivare och marknadschef på Granngården, Lena Hillstedt.
Börje Salming, Per Morberg, Marc Levengood och Caroline af Ugglas. Där är några av de personer som medverkat under åren. Hittills har det blivit tjugo nummer av Grannliv-magasinet som går ut till medlemmar i Granngårdens kundklubb.
– Tidningen har sakta växt från tjugo sidor till idag åttio sidor och är något som vi vet att medlemmarna uppskattar mycket. Den är både ett mervärde och en chans för oss att inspirera. Vi får möjlighet att berätta om det vi kan bäst inom utfodring och odling. Tanken är att magasinet ska fånga in bredden hos våra läsare med allt från häst, hund och katt till lantliv och trädgård.
En läsarundersökning gjord i december 2013 visar att Grannlivs läsare bor utanför stan, gärna sparar tidningen för att läsa senare och att en majoritet av läsarna har hund eller katt. Var femte har häst.
– Våra läsare är engagerade och tar sig tid att läsa. Eftersom Granngårdens personal är känd för sin kunskap blev det naturligt att ge ut ett magasin som kunde avspegla det.
Idag finns Grannliv både som magasin och blogg.
– Vi har under åren samlat på oss mycket extramaterial som inte ryms i tidningen, inte minst läsarnas inskickade bidrag i form av bilder och recept. De samlar vi nu, plus mycket annat, på Grannliv-bloggen som vi drog igång förra året. Det är en mötesplats där vi har möjlighet att lägga in material mellan tidningarna.
Granngården är en riksomfattande butikskedja med 109 butiker runt om i Sverige. Under ett och samma tak hittar du som är djur- och trädgårdsintresserad ett brett sortiment. Granngården har cirka 600 anställda. Omsättningen är cirka 1,7 miljarder kronor per år.
Fakta Magasinet Grannliv:
För mer information, vänligen kontakta:
Lena Hillstedt, Marknadschef Granngården
E-post: lena.hillstedt@granngarden.se
Telefon: 040-31 32 60
Granngården är en riksomfattande butikskedja med 109 butiker runt om i Sverige. Under ett och samma tak hittar du som är djur- och trädgårdsintresserad eller villaägare ett brett sortiment. Vår försäljning sker genom butiker, postorder och e-handel. Våra rötter i det svenska lantbruket ger oss en unik kompetens inom växtodling och djurhållning. Kunskap som vi gärna delar med oss av.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.