2018-12-20 07:30Pressmeddelande

Granngårdens julklappspengar går till barnens skollunch i Sierra Leone

null

Julen nalkas och vi är många som sätter oss vid dukade bord tillsammans med familj och vänner. Granngården dukar samtidigt borden för skolbarnen i den afrikanska kåkstaden Portee.
I flera år har Granngården stöttat Vänföreningen Portee med ekonomiska bidrag och skänker varje jul företagets julklappspengar till föreningen och dess lunchprojekt på Lotta Elf Primary School i Sierra Leone. Genom detta bidrar Granngården till att barnen serveras skollunch under skolåret – något som är långt ifrån en självklarhet för barnen i Portee.
Under många år har Granngården varit vår viktigaste givare till denna insats. Utan deras stöd hade skollunchprogrammet inte varit möjligt att genomföra” säger Charlotte Elf, ordförande i vänföreningen.
I kåkstaden är fattigdomen enorm och många familjer bor i skjul, utan tak och knappt med väggar. Att få mat på borden är en utmaning och det är heller inte en självklarhet att man som barn dagligen får lagad mat i hemmet, därav fyller skollunchen här ett extra viktigt behov.
”Lunch till barnen är enormt viktigt, jag ser dagligen vilken skillnad det gör. Barnen orkar mer och fokuserar bättre på lektionerna. Innan vi hade skollunch somnade många av eleverna eller gick hem efter halva dagen på grund av utmattning och hunger, idag finns vår skola med bland de som uppvisar de bästa studieresultaten i hela landet”, säger Mrs Coocker, skolans rektor.
Kunskap och engagemang är viktiga ledord för Granngården. – ”När vi fick frågan om att stödja projektet var vi eniga om att det var en självklarhet. Utan mat i magen landar inte kunskap och utan kunskap blir det ingen utveckling”, säger Olof Fransson, landschef på Granngården.
Vill du också bidra med en julgåva? Läs mer om hur du kan stötta Vänföreningen Portee
För mer information, vänligen kontakta:
Olof Fransson, landschef Granngården
Telefon: 040-31 32 67
E-post: olof.fransson@granngarden.se
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 111 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 800 anställda och en omsättning på cirka 2 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.