2018-05-29 08:00Pressmeddelande

Granngårdens stöttar naturbruksstudenter med sitt årliga elevstipendium

Granngårdens elevstipendium har blivit en kär tradition på naturbruksgymnasium runt om i Sverige. Stipendiet står för levande landsbygd och delas i år ut på 30 skolavslutningar till studenter som har ett intresse för lantbruk, skogsbruk eller djurskötsel.
Kunskap och inspiration är två viktiga nyckelord för Granngården. Likaså djur och odling. För att uppmuntra studenter att leva ett mer jordnära liv premierar Granngården därmed naturbruksskolor med ett stipendium. De duktiga eleverna får ett presentkort på 1 000 kr som kan användas i någon av Granngårdens 112 butiker.
Vi på Granngården tycker att odling och djur är det bästa som finns, men vi kan inte existera om det inte finns en levande landsbygd. Det är bland annat dessa elever som kommer bidra med förbättringar, ny energi och framtidens idéer, säger Sofia Ståhlros, marknadsansvarig på Granngården.
Både eleverna och skolorna är mycket positiva till samarbetet. Granngården hoppas dessutom att fler upptäcker naturbruksutbildningarna genom stipendiet och inser vikten av den svenska landsbygden, speciellt då efterfrågan på närproducerat och närodlat blir allt större.
Det är eleverna på naturbruksskolorna som kommer se till att Sverige fortsätter ha en levande landsbygd och en sund djurhållning. Deras kunskap och nytänkande behövs, avslutar Sofia.
Stipendiet delas ut på examensdagen till de elever som särskilt utmärkt sig utifrån skolans kriterier. I år deltar följande skolor:

För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Ståhlros, Marknadsansvarig Granngården
E-post: sofia.stahlros@granngarden.se
Telefon: 040-313240
Granngården har varit en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi bred kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vänder sig till alla människor som vill leva det jordnära livet. Med 112 butiker runt om i Sverige, samt vår e-handelsbutik, är vi den kunniga och hjälpsamma grannen som inspirerar och underlättar för människor som vill leva jordnära. Vi erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö. Vi har cirka 800 anställda och en omsättning på cirka 2 miljarder kronor per år.
Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.