2022-02-01 07:00Pressmeddelande

Panta Granngårdens förpackningar med Bower

Panta Granngårdenförpackningar med mobilen.

Jordsäckar, hundfoder, ströemballage och kattkonserver. Nu kan du panta alla Granngårdens egna förpackningar. Granngården inleder samarbete med återvinningsappen Bower från och med 01/02/2022.

– Granngården tror på att bruka jorden men inte att förbruka den. Vi ska så långt möjligt erbjuda våra kunder hållbara produkter och tjänster. Att uppmuntra kunderna till att återvinna våra förpackningar smidigt via Bower-appen är ett bidrag till en gemensam hållbar framtid, säger Christina Strozyk, Miljö- och kvalitetsansvarig.

Panta Granngårdens förpackningar och få ersättning

Många förpackningar i Sverige sorteras felaktigt, eller inte alls. Det här vill Granngården ändra på och inleder därför ett samarbete med Bower (tidigare PantaPå). Appen gör det både enkelt och lönsamt att återvinna alla Granngårdens egna förpackningar i mobilen. Förpackningar av såväl plast, papper och metall kan nu återvinnas på ett smidigt sätt.

Att Granngården börjar med pant på sina förpackningar innebär också att den som återvinner sin produkt samtidigt får ersättning. Pantpengarna betalas antingen ut till användaren eller doneras till välgörenhet.

Börja panta Granngårdens förpackningar – motiverande med Bower

Smidig pantning och enkel ersättning. Dessutom kan användaren i appen följa hur många förpackningar som pantats och samtidigt se hur mycket koldioxidutsläpp man sparat.

– Vår gröna omställning är alltid högst på agendan. Alla steg i rätt riktning gör skillnad och är viktiga. I det här fallet ser vi våra förpackningar som väldigt värdefulla och hoppas att våra kunder också gör det, avslutar Christina Strozyk.

Såhär går det till – steg för steg:

  1. Ladda ner appen Bower
  2. Skanna en Granngården-förpackning
  3. Besök närmsta återvinningsstation eller registrera bostadens flerfackskärl/ avfallsstation i appen.
  4. Bekräfta pantning
  5. Få ersättningOm Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.