2015-05-11 07:59Pressmeddelande

Så fräschar du upp trädgården i maj

null

I maj är det generellt vår i nästan hela landet. Gräsmattan och ogräset vaknar, rabatterna bör rensas och grönsaker kan sås. Granngården tipsar om vad som är viktigt att tänka på just nu.


Emma Johansson är trädgårdsexpert på Granngården. Hon rekommenderar att man utgår ifrån trädgårdens förutsättningar och utifrån vilka ambitioner man har.

– Det underlättar om man väljer växter efter läge. Skuggväxter blir sällan bra i sol och växter som gillar sandjord blir inte så glada i lerjord. Man kan alltid gräva ur och byta jord men i förlängningen har man nog mest glädje av sin trädgård om man accepterar dess förutsättningar och arbetar med den - inte mot den, säger Emma Johansson.

Ett vanligt misstag enligt Emma är att man anlägger en stor gräsmatta i sin trädgård för man tycker att det verkar lättskött och att man sedan inte tänker på att den bör klippas 1-2 gånger per vecka plus att man ofta vill ha bort mossa, med allt jobb som den innebär.

Förbered trädgården inför sommaren – 8 tips i maj:


Läs mer:För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Ståhlros, kommunikatör Granngården, tel nr 040-31 32 40

sofia.stahlros@granngarden.se

Emma Johansson, kategori Trädgård Granngården, tel nr 040-31 32 23
emma.johansson@granngarden.se

Granngården är en rikstäckande butikskedja med 109 butiker i Sverige. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård. Våra kunder kan välja att handla i någon av våra 109 butiker, från Ystad i syd till Gällivare i norr. De kan även handla dygnet runt på www.granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 500 anställda som omsätter ca 1,7 miljarder kr. Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser. Grönare odling och gladare djur! 


Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.