2015-09-24 07:55Pressmeddelande

Så hjälper du småfåglarna i vinter

null

Liva upp din trädgård i vinter och hjälp samtidigt småfåglarna att överleva. Granngårdens fågelexpert tipsar om hur du lockar fram olika sorters småfåglar. 
– Att ha en giftfri trädgård utan kemiska bekämpningsmedel är väldigt viktigt för att fåglarna ska trivas. Visst ökar antalet insekter då men dessa lockar i sin tur till sig fåglar som äter upp dem. Det blir en naturlig insektsbekämpning som alla vinner på, säger Daniel Green, naturguide och fågelexpert hos Granngården.
Sverige har ett brett urval av småfåglar i jämförelse med andra länder där kemisk insektsbekämpning är betydligt vanligare, berättar Daniel Green. Idag är det däremot svårare för fåglarna att hitta ihåliga gamla träd, därför är fågelholken en god idé.
Daniels tips för att locka småfåglar till trädgården
Mer information:
Läs bifogad viltfågelguide för mer tips och idéer.
Kontakt:
Sofia Ståhlros, kommunikatör Granngården, Tel nr 040-31 32 40
sofia.stahlros@granngarden.se
Granngården är en rikstäckande butikskedja med 108 butiker i Sverige. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård. Våra kunder kan välja att handla i någon av våra 108 butiker, från Ystad i syd till Gällivare i norr. De kan även handla dygnet runt på www.granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 550 anställda som omsätter ca 1,6 miljarder kr. Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser. Grönare odling och gladare djur! 


Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.