2015-09-16 07:59Pressmeddelande

Så skyddar du dig och ditt djur i höstmörkret

null

En vanlig missuppfattning är att de flesta tror att man syns så fort det finns gatubelysning. I själva verket inträffar de flesta mörkerolyckor, där gående skadas eller dödas, i tätbebyggda områden där gatubelysningen är tänd.
– Att röra sig i mörkret i närheten av trafik och inte bära reflexer kan vara förenat med livsfara. Reflexer är och förblir ett väldigt viktigt hjälpmedel för att öka din och dina djurs säkerhet i mörker. Risken att bli påkörd och dödad av en bil är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus och risken ökar redan i skymningen, säger Sofia Ståhlros, kommunikatör på Granngården.
Med reflexer syns du på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med halvljus. Skulle du sakna reflexer och ha mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20–30 meter från dig.
Det innebär att om bilen kör i måttliga 50 kilometer i timmen, har du och bilisten bara drygt en sekund på er att både reagera och handla för att undvika en kollision. Med reflexer blir denna tid nio sekunder.
Det här ska du tänka på när du köper reflex:
Mer information:
Se bifogad PDF för ett urval av Granngårdens reflexer.
Kontakt:
Sofia Ståhlros, kommunikatör Granngården, tel nr 040-31 32 40
sofia.stahlros@granngarden.se
Granngården är en rikstäckande butikskedja med 108 butiker i Sverige. Granngården vill underlätta vardagen, ge kunskap och inspirera människor som privat eller professionellt har lantbruk & skog, djur och trädgård. Våra kunder kan välja att handla i någon av våra 108 butiker, från Ystad i syd till Gällivare i norr. De kan även handla dygnet runt på www.granngården.se. Under varumärket Nordpost bedriver vi postorder mot företag. Vi är drygt 550 anställda som omsätter ca 1,6 miljarder kr. Vi erbjuder kunderna hög kompetens och ett attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser. Grönare odling och gladare djur! 


Taggar:


Om Granngården

Om Granngården Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.