2022-03-17 07:00Pressmeddelande

Granngården lanserar jordserie med Rölunda Gård

Jordsäckar från serien SVEA.

Lagom till odlingssäsongen presenterar Granngården en ny svenskproducerad jordserie tillsammans med Rölunda Gård. Jordserien Svea lyfter fram naturliga råvaror från hela landet genom kvalitativa trädgårdsprodukter som får trädgården och odlingarna att grönska. Svea jordserie säljs endast hos Granngården.

Svea jordserie bjuder på närproducerat – i hela Sverige. Bland nyheterna hittar vi plantjord, hönsgödsel, kogödsel och toppdress. Med användningsområden som plantering, gödsling och jordförbättring samt långtidsverkande jordförbättring och dressning av gräsmatta.

Närproducerad jord och gödsel med svenska råvaror

Jorden ser Granngården och Rölunda Gård som ett kapital som ska förvaltas och vårdas med omsorg, och är övertygade om att ett ansvarsfullt trädgårdsbruk är något som både miljön, växterna och vi människor mår bra av. Produkterna i Svea-serien är närproducerade i landskapen Skåne, Småland, Gästrikland, Uppland och Norrbotten – vilket bilderna på säckarna återspeglar.

Det är viktigt för oss att erbjuda produkter som bidrar till stark tillväxt i odlingarna, men som också gynnar miljö och näringsliv, säger Elena Wilskier, ansvarig kategorichef på Granngården.

KRAV-märkt jord och gödsel

I takt med att allt fler hittar odlingsglädjen med hemodlat och ätbar odling, ser vi också att fler av våra kunder får upp ögonen för ekologisk odling. Det har därför varit viktigt att inkludera KRAV-märkta produkter i den nya jordserien, fortsätter Elena Wilskier.

Produkterna som är godkända för ekologisk odling är den KRAV-märkta plantjorden och kogödseln.

Närproducerade råvaror i en balanserad blandning lovar inte bara en bra plantjord utan också en god skörd, avslutar Elena. Tillsammans med kogödsel förstås – en naturlig och miljöriktig produkt som du behöver för att lyckas.

Jordnära produkter med ren jord i påsen

Granngården och Rölunda Gård garanterar med Svea kvalitativa produkter där alla råvaror deklareras på förpackningen så att kunden kan göra ett medvetet val i butiken. Alla tillsatser i påsen är till för att förbättra odlingsegenskaperna och jordarna är garanterat fria från rötslam och industriella restprodukter.  Naturgödseln är från svenska frigående djur som alla har en speciell plats i verksamheten.

I Svea jordserie ingår följande:Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Elena Wilskier
Kategorichef Trädgård
Elena Wilskier