2021-03-16 06:00Pressmeddelande

Nyheter för trädgården – Organiskt baserad gödsel från Granngården

Sallad i pallkrage.Fotograf: Emelie Otterbeck

Jord och gödsel är i sig ingen nyhet i Granngårdens butiker. Varje år säljs över 3 miljoner säckar till entusiastiska kunder som vill ge extra liv i sin trädgård. En stor del av försäljningen går till Granngårdens egna märkesvaror som även tidigare varit omfattande när det kommer till just jord och gödsel. Nu utökas sortimentet ytterligare och i vår erbjuder butikerna och granngården.se ett komplett utbud av organiskt baserad gödsel.

Gödsel för alla typer av odling

Bland nyheterna hittar vi en salig blandning av produkter förpackade i både kapsel och säck. Allt från gräsgödsel mot mossa, gödsel anpassat till rabatten eller gödsel som passar att sprida på hösten. Även ytterligare nischat gödsel erbjuds; till ros- eller rhododendronplanteringen.

KRAV-märkta produkter

- I takt med att allt fler hittar odlingsglädjen med hemodlat och ätbar odling, ser vi också att fler kunder får upp ögonen för ekologisk odling, säger Elena Wilskier, kategorichef på Granngården. Det har därför varit viktigt att inkludera KRAV-märkta produkter i den nya gödselserien.

Produkterna som är godkända för ekologisk odling är grönsaksgödsel, benmjöl, blodmjöl, tomatgödsel och gödsel för frukt & bär.

Organiskt baserat gödsel

Fördelen med mineralorganisk gödsel är att den innehåller både snabbverkande kväve, som nitrat och ammonium, men även långsamt kväve som är organiskt bundet. Detta gör att produkterna ger effekt under längre tid.

Närproducerat i Skånska Gyllebo

Alla gödsel tillverkas i Sverige av Gyllebo Gödning som är ledande tillverkare av organisk gödning för bland annat ekologisk odling. Fabriken ägs av Lantmännen och erbjuder korta och snabba transportsträckor ut till Granngårdens över 100 butiker.

- Samarbetet mellan Gyllebo Gödning och Granngården går långt tillbaka i tiden och vi har tillsammans utvecklat specialanpassade produkter för trädgårdsägaren, fortsätter Elena Wilskier. Alla vår gödsel är baserad på lång kunskap och erfarenhet från lantbruket.

- Det är väldigt viktigt för oss att erbjuda närproducerade produkter som både gynnar miljö och näringsliv, säger Christina Strozyk, Miljö- och kvalitetsansvarig. Vi jobbar alltid med att hitta nya hållbara förpackningslösningar. Våra pappersförpackningar är exempelvis FCS-certifierade.

Pedagogisk och hållbar design

Bakom designen ligger en tydlig navigation som går i linje med resten av det jordnära sortimentet på Granngården. Tydliga bilder tillsammans med en genomgående färgkodning och förklarande piktogram gör det enkelt att hitta och jämföra mellan de många olika produkterna. Dessutom får kunden hjälp av vackra trädgårdsillustrationer, belysande produktfördelar och en förtydligande innehållsförteckning.

- Vi hoppas genom vår gödselserien att våra kunder får många berikande stunder i trädgården det här året, avslutar Elena Wilskier.

Alla gödselnyheter 2021 

  • Gräsgödsel Mossa 20 kg NPK 10-2-5
  • Gödsel Gräs & Rabatt 10 kg NPK 12-2-6
  • Höstgödsel Gräs och Rabatt NPK 4-1-14
  • Grönsaksgödsel 7 kg NPK 6-3-12 Godkänd för EKO!
  • Benmjöl 1 kg NP 7-9 Godkänd för EKO!
  • Blodmjöl 0,5 kg N14 Godkänd för EKO!
  • Grönsaksgödsel 0,9 kg NPK 6-3-12 Godkänd för EKO!
  • Tomatgödsel 0,9 kg NPK 6-3-13 Godkänd för EKO!
  • Frukt & Bär 0,9 kg NPK 7-3-10 Godkänd för EKO!
  • Rosgödsel 0,9 kg NPK 8-3-9
  • Rhododendrongödsel 0,9 kg NPK 9-2-5Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Elena Wilskier
Kategorichef Trädgård
Elena Wilskier