2021-03-26 06:15Pressmeddelande

Sårskydd för en säker hästsommar – Nu lanseras Rheva hos Granngården

Rheva sårskydd på hästben.Rheva sårskydd.

Hästsommaren är en härlig tid. Men med sommarbetet kommer även fler skador. I lagom tid till betessläppet lanserar Granngården ett sårskydd som butikskedjan hoppas ska underlätta för många djur och djurägare i sommar.

- Rheva sårvård är en unik produkt på marknaden. Vi ser verkligen fram mot vårt samarbete och tror på succé, säger Paulina Wernant, Kategorichef Häst på Granngården.

Unik kombination av sårskydd

Rheva sårskydd fäster direkt på pälsen och skyddar mot insekter, samtidigt som det låter såret andas och står emot vätska. Sårskyddet är uppbyggt med ett nät som fungerar som en skiljevägg och håller de största infektionsriskerna borta, som insekter och beröring. Det ger också en naturlig läkningsprocess parallellt med att det består av medicinskt klassade material.

Startades som ett UF-företag

Idén till produkten kommer från Sofie Westberg. Under den värsta sommarvärmen fick hennes häst fick ett djupt sår beläget på ett ställe som inte kunde sys. Problematiken var att få såret att andas så det fick en naturlig läkningsprocess och samtidigt höll insekterna borta. Idén växte till en produkt, ett UF-företag startades och därefter vidareutvecklades Rheva till ett aktiebolag 2017.

- Det är så spännande att Granngården vågar satsa på vår unika produkt, och vi är oerhört glada över samarbetet, säger Malin Andersson, Sälj- och Marknadschef på Rheva.

- Extra roligt är det att Granngården får stötta ett svenskt startup inom ett område som ligger oss varmt om hjärtat, och med en produkt som verkligen kan göra stor skillnad, avslutar Paulina.

Rheva sårskydd finns i Granngårdens butiker och på granngården.se i slutet av mars. Sårskyddet finns i två olika storlekar och går därmed utmärkt att använda på både större djur som häst, ko och gris och på mindre djur såsom hund och katt. Det går också bra att använda både inom- och utomhus året om.

Om Rheva

Rheva erbjuder sedan 2017 ett unikt sårskydd som underlättar för djur och djurägare. Produkten är patenterad, mönsterskyddad och tillverkas i Sverige. Läs mer på Rheva.seOm Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Paulina Wernant
Kategorichef Häst
Paulina Wernant