2022-10-13 05:30Bloggpost

Grön omställning hos kategori Lantdjur – röster från medarbetare

Höna i hönsgård.

Ett seriöst hållbarhetsarbete handlar om att vara uthållig, arbeta framåt och hålla fast vid sina mål – i detta fall att öka andelen miljömärkta produkter och använda återvunnet. Karin Berglund, Nordisk affärsområdeschef, berättar om hur teamet på kategori Lantdjur jobbar.

Granngårdens kunder ställer allt större krav på hållbarhet

Under de senaste åren har Granngårdens kunder fått upp ögonen ännu mer för klimatfrågan och viljan att göra bra miljöval har ökat. Allt fler har fått ett större intresse för att odla samt vara nära djur och natur. Det har vi sett i att exempelvis många har valt att skaffa höns. En grön omställning är ett självklart och medvetet arbete hos Granngården, där varje steg i arbetet ses över noga för att mynna ut i alternativ som är hållbara ur flera perspektiv.

Ett seriöst hållbarhetsarbete handlar om att vara konsekvent och att arbeta långsiktigt. Vi måste hela tiden hålla fast vid våra mål och arbeta framåt. Under de senaste åren har vi förflyttat oss från plast till papper när det kommer till våra fodersäckar. Samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att använda oss av så mycket närproducerade råvaror som det går, och av produkter som rest så kort distans som möjligt, säger Karin Berglund.

Arbetet med att byta ut produkter till bättre miljöalternativ innebär bland annat att Granngården har tagit in foder- och vattenautomater till höns, gjorda i bio- och returplast i sortimentet.

Allt fler skaffar höns och vi har därför lanserat utrustning som har en mindre miljöpåverkan. Det gäller även hästfoder där vi har tagit bort vissa råvaror och mineraler på plasthink och ersatt med pappersförpackning istället. Vi utmanar oss själva hela tiden och vi gör kontinuerligt justeringar. Varje steg i rätt riktning, stora som små, gör skillnad, fortsätter Karin Berglund.

Granngårdens hönsfoder.

Miljövänliga alternativ till hönsen

  • Granngården har lanserat hönsfodret Agda som både är ekologiskt, svenskproducerat och soja- och palmoljefritt. Fodret finns i fyra olika sorter utifrån olika fjäderfäs behov. Granngårdens hönsfoder förpackas dessutom i certifierat säckpapper.
  • Till den medvetna hönsägaren finns även ett litet hönshus samt foder- och vattenautomater i återvunnen plast.

Granngården hästmineraler.

Miljövänliga alternativ till hästen

Vår gröna omställning är alltid högst på agendan. Arbetet för att minska vårt miljöavtryck får aldrig upphöra. Det finns alltid något mer vi kan göra. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något, avslutar Karin Berglund.Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Karin Berglund
Affärsområdeschef Lantdjur
Karin Berglund