2022-11-23 06:15Pressmeddelande

Granngården presenterar Årets ridlärare 2022 – Anette Liljegren

Årets Ridlärare Anette Liljegren och vit häst.Årets ridlärare Anette Liljegren. Foto: Nille Leander.

I över 30 år har Anette Liljegren utvecklat och inspirerat ridskoleelever på Örestads Ridskola i Malmö. I år är hon utsedd till Årets ridlärare – ett pris som Granngården har äran att dela ut tillsammans med Svenska Ridsportförbundet på Ryttargalan den 23:e november.

– Årets ridlärare är ett pris för att lyfta det goda ledarskapet och för att ridlärare är en av de viktigaste personerna för elever, hästar och för ridskolans sociala betydelse i samhället, säger Emilia Sahlén Företagschef på Granngården och ansvarig för Granngårdens satsning på ridsporten.

Anette Liljegren – Sveriges bästa ridlärare 2022

Årets ridlärare, Anette Liljegren har utvecklat och inspirerat både barn, ungdomar och vuxna ryttare hos Örestads ridskola i Malmö i över 30 år. Anette månar lika mycket om hästar som människor och anpassar alltid sin undervisning till varje individ, både fyrbenta och tvåbenta.

– Det är magiskt att få ihop rätt häst med rätt ryttare, säger Anette Liljegren. Det är framförallt viktigt att ta hand om och lyssna på hästen, så att hästen mår bra och tycker lektionerna är kul.

Anette Liljegren drivs av att hela tiden utvecklas och erbjuda sina elever bästa tänkbara utbildning trots många år i Örestads Ryttarsällskap ser hon hela tiden framåt och är öppen för förändringar. Hon är också en given person i föreningens arbete mot mobbing och kränkningar och är en nyckelperson om något behöver redas ut. Hennes tålamod, erfarenhet och kompetens är otroligt värdefull för Örestads ridskola, en familjär klubb där många har ridit länge och där generationer avlöser varandra.

Årets ridlärare 2022 presenteras av Granngården

– Årets ridlärare är ett pris som ligger Granngården väldigt varmt om hjärtat, fortsätter Emilia Sahlén. Ridlärarna är våra hjältar – eftersom det är de som utbildar i den viktiga hästkunskapen och hur du som ryttare tillsammans med hästen kan åstadkomma magi.

Priset Årets ridlärare delas varje år ut efter nomineringar till Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion tillsammans med Granngården. I år är Anette Liljegren utsedd till Sveriges bästa ridlärare. Som tack för hennes prestationer får Anette ett utbildningsstipendium på 10 000 kr och ett presentkort på Granngården med samma summa.

Priset Årets ridlärare delas ut på Ryttargalan

I Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm kommer ryttare och hästentusiaster från hela Sverige samlas den 23:e november för att hylla årets höjdpunkter och prestationer inom ridsporten. I år är det Anette Liljegren som får ta emot priset för Årets Ridlärare och hon är därmed en stor förebild för elever och andra ridlärare – och en av Sveriges absolut bästa ridlärare.Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Emilia Sahlén
Chef Företagsförsäljning
Emilia Sahlén

Relaterad media