2023-11-16 14:30Pressmeddelande

Förändringar i ledningen för Granngården AB

Martina Axèll avgår som landschef/VD för Granngården.

Martina Axèll avgår som landschef/VD för Granngården.

Granngården är ett helägt dotterbolag till Felleskjøpet Agri i Norge, har cirka 1 000 anställda och 106 egenägda butiker i Sverige. Under 2022 omsatte Granngården AB närmare 2,6 miljarder SEK.

Martina Axèll tillträdde som VD för Granngården den 1 april i år, men lämnar efter delade åsikter med styrelsen om hur bolaget ska drivas vidare.

– Martina har tillfört oss värdefull kommersiell och strategisk kompetens, både i Granngården och i vår nordiska ledning. Jag är uppriktigt ledsen att vi måste avsluta samarbetet efter så kort tid, och önskar Martina all lycka i framtiden i sin karriär, säger Trond Fidje, styrelseordförande i Granngården AB.

Martina Axèll tecknade i veckan ett slutavtal med Granngården.

Martina Axèll avgår som VD på Granngården

Martina Axèll tillträdde som VD på Granngården
den 1 april i år

– Jag ser en otrolig potential i Granngården, men vi är oeniga om vägen vidare och detta är den bästa lösningen för båda parter. Jag önskar Granngården och dess ägare all framgång, säger Martina Axèll

Felleskjøpet Agri förvärvade Granngården AB 2016. Bolaget har under de år som gått sedan förvärvet haft en god tillväxt och resultatutveckling och har idag en stark position på den svenska marknaden inom fokusområdena Lantbruk, Husdjur, Trädgård och Hem.

Martina Axèll kommer att avgå som VD från och med 15 november 2023. Eivind Torkildsen tar tillfälligt över som chef för Granngården och kommer tillsammans med Granngårdens ledningsgrupp att fortsätta det pågående arbetet med att anpassa verksamheten i en tuff marknad och möjliggöra fortsatt lönsam tillväxt. Torkildsen var tidigare Director of Retail på Felleskjøpet Agri och arbetar för närvarande som Commercial Manager Agriculture på Felleskjøpets Retail Division.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny VD för Granngården AB kommer att inledas omgående.Om Granngården

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur. Hos oss hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att kunna leva ett jordnära liv. Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då vi öppnade vår första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har vi över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se.


Kontaktpersoner

Kommersiell Sjef Landbruk Norden
Eivind Torkildsen